valkoinen talo maalauskohde
Elia Lepistö

Elia Lepistö

Paljonko talon maalaus maksaa?

Talon maalauksen hinta

Paljonko talon maalaus maksaa? Tietysti maalattavan kohteen koko vaikuttaa hintaan, mutta on myös muita työn hintaan vaikuttavia tekijöitä ja tässä olemme avanneet niitä.

1. Maalattavan talon koko

Talon koko on tietysti suurin tekijä talon maalauksen hinnassa. Mitä suurempi talo on, sitä enempi sen maalaamiseen kuluu aikaa ja maalia. Maalattavan alueen kokoa arvioitaessa pitää huomioida myös räystäät ja kaiteet.

2. Vanhan maalipinnan kunto

Vanhan maalipinnan kunto vaikuttaa merkittävästi talon maalauksen hintaan. 

Hilseilevä maalipinta

Jos vanha maalipinta on huonossa kunnossa eli hilseilee ja lohkailee  vaatii se huolelliset pohjatyöt. Vanha maalipinta poistetaan mekaanisesti kaapimalla ja paljaat puupinnat pohjamaalataan ennen lopullista maalausta. Huonoon kuntoon päässyt maalipinta vaatii usein kaksi maalikerrosta laadukkaan lopputuloksen saamiseksi. 

Mustia pilkkuja ulkoseinässä

Mikäli ulkoverhouksen pinnalle on ilmestynyt mustia pilkkuja se ei ole vaarallista, mutta ne on pestävä pois ennen maalaustöiden aloitusta. Ulkoverhouksen pinnalle kertynyt mustapilkku home poistetaan homepesulla. Pinttynyt lika ja home pestään pois harjaamalla ja sopivalla pesuaineella. 

Hyväkuntoiselle ja puhtaalle julkisivulle pohjatöiksi tehdään maalattavien pintojen kuivaharjaus.

Huonokuntoinen talon maalipinta

3. Kohteen haastavuus

Maalattavat yksityiskohdat

On paljon erilaisia taloja ja erilaisia yksityiskohtia. Maalauksen hintaa arvioitaessa ei usein osata ottaa huomioon kaikkia tarkkuutta vaatien yksityiskohtien työmäärää. Tällaisia ovat esimerkiksi ikkunoiden pokat, kaiteet ja räystäät. Esimerkiksi avoräystäät vievät enemmän aikaa kuin umpiräystäät. Hintaan vaikuttaa myös se tarviiko maalaustyössä käyttää nostinta paikoissa jonne telineillä ei pääse.

 

Maaston haastavuus

Talon ympäristökin vaikuttaa talon maalauksen hintaan. Epätasainen maasto, puut ja istutukset vaikeuttavat telineiden kasausta ja siirtelyä. Haastavissa paikoissa voidaan käyttää nostinta tai tontin mukaisia väliaikaisia maalaustelineitä. 

 

4. Maalauskertojen määrä

Maalauskertojen määrä vaikuttaa olennaisesti maalausurakan hintaan. Usein huoltomaalausta tehtäessä yksi maalauskerta riittää. Toinen maalauskerta voi olla tarpeellista jos talon väriä ollaan vaihtamassa, vanha maalipinta on jouduttu kaapimaan suurelta osin pois tai kyseessä on uuden talon ensimaalaus. 

5. Materiaali valinnat

Talon maalauksen hintaan vaikuttaa myös talon maalauksessa käytettävät maalit ja materiaalit. Yleisesti öljymaaleilla maalaus on vähän työläämpää, kuin vesiohenteisilla maaleilla. 

Talon maalaus hinta 

Talon maalauksen hintaan vaikuttaa monet eri tekijät ja siksi tarjoammekin asiakkaillemme maksuttoman arviokäynnin, jossa laskemme tarkan tarjouksen juuri sinun kotisi maalaustyöstä. Näiden edellä mainittujen tietojen pohjalta voit kuitenkin vähän arvioida talosi maalausurakan hintaa. Meillä talon maalauksen hinta vaihtelee 3000 – 10 000€ välillä. Normaalikokoisen omakotitalon maalaus maksaa noin 4000 – 6000€ 

 

Kysy tarkka arvio kotisi maalaustyön hinnasta!

Maalauspartion maalaama kohde

JAA JULKAISU

Kuinka voimme olla avuksi?

Maalauspartio Oy

laita viestiä tai soita:

045 880 9929
info@maalauspartio.fi