Vasta maalattu talo
Elia Lepistö

Elia Lepistö

Talon maalauksen vaiheet

Talon maalaus – Kolme vaihetta laadukkaaseen lopputulokseen

Talon julkisivu on meitä ensimmäisenä vastassa kotiin tullessamme. Se pistää myös ensimmäisenä muiden silmään. Koska mikään ei kestä ikuisesti, olet ehkä päättänyt tehdä asialle jotakin. Tässä esittelemme talon maalauksen vaiheet laadukkaaseen lopputulokseen.

1. Pohjatyöt

Pohjatöillä on tärkeä rooli talon maalauksessa. Ennen kuin voi tarttua siveltimeen täytyy pohjatyöt olla huolellisesti tehtynä. Ulkoverhouksen kunto vaikuttaa merkittävästi pohjatöiden määrään. Ulkoseinät pestään ja vanhan maalinkin voi joutua kaapimaan pois. 

 

Vanhan maalin poisto ulkoseinistä

Mikäli vanha maalipinta on päässyt hilseilemään täytyy se poistaa mekaanisesti kaapimalla. Kaapimisen jälkeen paljaat puupinnat on syytä pohjamaalata laadukkaan lopputuloksen saamiseksi.

 

Ulkoseinien pesu

Mikäli ulkoverhouksen pinnalle on ilmestynyt mustia pilkkuja se ei ole vaarallista, mutta ne on pestävä pois ennen maalaustöiden aloitusta. Ulkoverhouksen pinnalle kertynyt mustapilkku home poistetaan homepesulla. Pinttynyt lika pestään pois harjaamalla ja sopivalla pesuaineella. 

 

Mikäli vanha maalipinta on ehjä eikä siihen ole kertynyt likaa eikä hometta riittää pohjatöiksi pelkkä pintojen kuivaharjaus. Kun pohjatyöt on tehty hyvin on lopputuloskin laadukas.

skrapaus

Skrapaus, eli vanhan maalin poisto kaapimalla

ulkoverhouksen harjaus

Ulkoverhouksen pesu

skrapaus

Skrapaus, eli vanhan maalin poisto kaapimalla

ulkoverhouksen harjaus

Ulkoverhouksen pesu

2. Maalaus

Ennen maalaustöiden aloitusta on syytä varmistaa, että maalaamatta jätettävät kohdat ovat suojattu. Maan ja terassit voi suojat roiskeilta esimerkiksi suojamuovilla tai pressuilla. Mikäli roiskeita tulee kannattaa ne pyyhkiä pikaisesti pois. 

 

Tela vai pensseli

Sitten alkaa itse maalaus. Talon ulkoseiniä voi maalata pensselillä, telalla tai ruiskulla. Kaikissa on omat hyvät puolensa ja niitä kannattaa käyttää tilanteen mukaan. Pensseli on erinomainen ja käytetyin väline ulkomaalaus töissä sen monipuolisen käytön mahdollisuuksien ansiosta. 

 

Tarkat rajaukset

Tarkat rajaukset määrittävät laadukkaan työnjäljen. Pienet pensselit ovat käteviä tarkkuutta vaativissa rajauksissa. Rajatessa kannattaa käyttää myös esimerkiksi teippiä ja lastaa tilanteen mukaan. 

 

talon maalaaja
vanhan maalin poistamista

Maalauspartio totetuttaa kaikki maalausurakan vaiheet tarkasti.

3. Siivous ja loppusilaus

Maalaustyön valmistuttua siivotaan paikat ja tarkastetaan työnjälki sekä tehdään tarvittaessa pienet paikkaukset. Töiden loputtua kerätään ja kierrätetään jätteet, sekä nautitaan laadukkaasta maalaustyön tuloksesta. 

 

Maalausurakka saattaa kuulostaa työläältä, mutta oikeilla välineillä, oikeilla materiaaleilla ja ammattilaisten tekemänä se on sinulle täysin vaivatonta.

 

Kysy maksuton arvio kotisi maalauksesta!

JAA JULKAISU

Kuinka voimme olla avuksi?

Maalauspartio Oy

laita viestiä tai soita:

045 880 9929
info@maalauspartio.fi